Twitter Slider
Follow Me on Pinterest
Latest Pins:

  • vino-rosso-biologico
    Balón
  • vini-rissi-bio
    Píkler Selezione
  • vini-bianchi-bio
    Lubác
  • vini-italiani-di-qualita
    Stacciola
  • vini-italiani-biologici
    Mo Leone
  • vino-rosato-biologico
    Bellarosa
  • cantine-bio-marche
    Píkler
  • cantine-biologiche-nelle-marche
    Spicél
  • vino-agricoltura-biologica-marche
    Vincarét
  • grappa-biologica
    Costanza
  • vino-passito-biologico
    Divin'Amòr
  • visciolata-biologica
    C'rasa
  • grappa-bio
    Costanza

Divin'Amòr - BIANCHELLO DEL METAURO PASSITO DOC

vino-passito-vinsanto-bio

Oenologist: Giancarlo Soverchiavino-biologico
Our range of wines are controlled and certified by the “Suolo e Salute s.r.l.” organization
Odc. Authorized by D.M. MRAAF 9697232 30/12/90 in application to the Reg. EEC 22092/91 IT ASS S499 T 080139

White wine from over ripe grapes


Organoleptic features

vino-biologico-rossoGolden yellow colour with light ochre reflections;
vino-biologico-rossoA range of highly varied nuances are detectable to the nose: saffron, honey, candied orange peel, baked apple, caramel;
vino-biologico-rossoIt has a soft impact in the mouth, a good balance with acid sugars in the mid-tasting and an opulent final with hints of saffron and spices.

Technical sheet

Type vino-biologico-rossoWhite still, sweet
Production area
vino-biologico-rossoSan Costanzo (Pesaro-Urbino) - Marche
Grape variety
vino-biologico-rosso100% Bianchello or Biancame
Altitude vino-biologico-rosso200 mtrs a.s.l.
Exposure vino-biologico-rossoSouth / South-East
Cultivation form
vino-biologico-rosso“a spalliera” central curtain
Age of plants
vino-biologico-rosso10 years average
Soil vino-biologico-rossoclayey with sandy components
Density of plants per Ha
vino-biologico-rosso3.000
Yield per Hectare
vino-biologico-rosso7 Tons/Ha
Grape harvest
vino-biologico-rossoSelection of the best grapes before the vintage of the white grapes. They are placed in small crates covered with a non woven veil.
Over ripening process
vino-biologico-rossoin crates for 4-5 months
Vinification vino-biologico-rossoSoft pressure of the whole grape, static decanting, fermentation in wooden barriques.
Alcohol content
vino-biologico-rosso12,5 v %
Serving temperature
vino-biologico-rosso14-16°

 Etimologia del nome "Divin'Amòr":  è una piccola località di San Costanzo,  posta sulla cima di un colle in posizione panoramica, a 150 m. di altitudine, dalla quale, in giornate limpide, si può vedere anche il mare. Oltre ad una piccola chiesa, (il Santuario della Madonna del Divin Amore) in cui ricorre una rievocazione storica annuale, c'è un Agriturismo che si chiama appunto Divin Amore. In questo luogo, oggi, è possibile visitare la nuova cantina Bruscia di oltre 600 mq.

downloas-pdf  Technical sheet Divin'Amòr

Copyright © 2015 - Società Agricola Bruscia S.S. - Strada Cerasa 11/A, 61039, San Costanzo (PU), Marche, Italia -  P.IVA e C.F. 01057570416
Powered by Ektos