
Stacciola - Colli Pesaresi Rosso D.O.C.
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Oenologist: Giancarlo Soverchia |
Organoleptic features
Ruby-red colour with garnet highlights;
Intense and persistent scents of small red fruits from the wood hit the nose, this wine is pleasantly soft thanks to its tannins which are never astringent;
In this version which has not had a passage into the barrique; it recalls tertiary aromas of leather vanilla and tobacco;
After bottling, it may stay in cool wine cellars for the fusion of its organoleptic features; it is full bodied and elegant, with a good structure.
Technical sheet
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Production area |
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Grape variety |
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Cultivation form |
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Age of plants |
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Yield per Hectare |
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Harvesting | ![]() |
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Alcohol content |
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Serving temperature |
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Etimologia del nome "Stacciola":
piccolissimo borgo (oggi conta 73 abitanti) immerso nel verde del comune di San Costanzo. Fiero delle sue origini e delle sue peculiarità: patria di Michelino della Stacciola e feudo del Conte Nicolo' Maurizi da Tolentino.
La Sagra della crescia, che si svolge durante la prima settimana di Agosto, è una festa tipica del posto che rispetta la tradizione e i sapori locali di un tempo, attirando gente da tutte le Marche e non solo.